תולעי וטפילי מעיים – מכת מדינה – איה הוד נטורופתית מוסמכת – מתמחה בטיפול בבעיות במערכת העיכול
הקדמה
סובלים מכאבים או אי נוחות בבטן? משלשלים? ישנה נפיחות? גזים? רצון לאכול מאכלים מתוקים ובצקים ללא שליטה? עצירות? צואה בצורות מוזרות או במרקם משונה? שינויים במצב הרוח? עצבנות? הפרעות קשב וריכוז? תת ספיגה? נשירת שיער? אלרגיות? אובחנתם על ידי רופאים כסובלים ממעי רגיז? – אם משהו מאלה מדבר אליכם, אז בואו נבחן זאת – ממליצה לקרוא את המאמר הנוכחי במלוא תשומת הלב.
ברוכים הבאים לעולם הטפילים
פופולריים:
סוגי מזהמים
אם כך, אילו מזהמים נוספים יכולים לחיות בתוכנו ועל חשבוננו ולגרום לנזק?
אמנה את העיקריים:
1.הליקובקטר – נא לא להסתפק בבדיקת הנשיפה! במקרים רבים מידי היא יוצאת תקינה וזה לא מעיד על כך שהחיידק מוגר. שימו לב שרק אחוז קטן מהאוכלוסיה בכלל מפתח סימפטומים, כלומר, יכול להיות אדם עם הליקובקטר במצב מתקדם ולא לחוש בסימפטומים עד שהנזק כבר גדול ולא מקשרים בין הבעיה הקיימת להליקובקטר.
2. אמבות – הימצאות אמבות במערכת העיכול יכולה להיות א-סימפטומטית אך מאידך, יכולה לגרום לסימפטומים רבים. התסמינים משתנים בהתאם לסוג האמבות – ישנם מינים רבים. ישנן אמבות הנוטות ליצור ציסטות – מה שעלול להראות בטעות כגידולים במעי, וישנן אמבות שיכולות לגרום לתסמינים קשים, שלשולים ודלקות מעי לא סימפטיות. יש מי שחוזר מטיול במדינות המזרח ומכיר היטב את התופעה.
3.בלסטוציסטים –מדובר על טפילים יחסית מאוד שכיחים הנמצאים במעי ועשויים לגרום לטווח סימפטומים המאובחן לעיתים קרובות כ- IBS (תסמונת המעי הרגיז) מאחר ויכולים להיות עצירויות ושלשולים, בחילות, התכווצויות בבטן, עייפות, חולשה ותשישות, נפיחות וגזים עם כאבי בטן, שינויים במצב הרוח, אלרגיות למיניהן כולל קשיי נשימה, בעיות עוריות, מזון לא מעוכל בצואה ועוד.
6. פרוטוזואה – כינוי כללי למזהמים חד תאיים (כגון האמבות) היכולים לחיות בתוכנו למשל: ג'יארדיה שהינה טפיל נפוץ שעשוי לגרום לבעיות ספיגה, שלשולים, צואה בעלת ריח חריף וצבע בהיר. לא אלאה אתכם בשמות, רק אומר שישנם מזהמים רבים וכל אחד מהם יכול לגרום לתופעות אחרות בגוף.
איך נדבקים?
שתיית מים לא נקיים ומזוהמים, הרעלת מזון, אכילת מזון נע כגון בשר נגוע, ביצים ודגים חיים ולא מבושלים, אי שמירה על היגיינה כמו שטיפת הידיים לאחר השהות בשירותים, טיול בארצות המזרח, עקיצות של חרקים, הדבקה מאדם לאדם..
אבחון – איך?
בדרך כלל האבחון נעשה על ידי בדיקת צואה לטפילים. ההמלצה היא לערוך את הבדיקה עם צואה טרייה עד כמה שאפשר ויש לחזור על הבדיקה מספר פעמים עד שמוודאים אם הטפיל קיים או לא. חשוב לאבחן כמו שצריך – בדיקות שיוצאות תקינות לא בהכרח אומרות שהכל בסדר.
מה הן התופעות והסימפטומים שעשויים לחוות כאשר יש מזהמים במעיים?
הערה: לכל סוג של מזהם יש סימפטומים שיותר אופייניים לו, אך פעמים רבות ישנם סימפטומים שיכולים להתאים לכמה סוגי מזהמים והאבחנה נעשית על ידי בדיקות צואה. הרשימה הבאה איננה עושה הפרדה ובאה לתת תמונה רחבה לכל הסימפטומים שיכולים להופיע בעקבות מזהם זה או אחר שחי לו במעי. עוד חשוב לציין, שהסימפטומים הללו יכולים להיגרם כתוצאה מבעיות/מחלות אחרות ולכן, אין להסיק מכך שהגורם הינו רק בעיית מזהמים במעי!!!
1. יציאות בעלות ריח חריף ורע במיוחד, יציאות שומניות או נדבקות, שאריות מזון לא מעוכל בצואה, צואה בהירה מאוד, צואה המלוורה בריר, שלשולים מימיים, עצירויות, צואה בצורת כדורים קטנים או כמו חוטים דקים
2. טחורים/דימום מפי הטבעת
3. צרבות / ריפלוקס
4. כאבי בטן
5. גזים / נפיחויות
6. ירידה או עליה במשקל
7. מעי רגיז
8. רצון לאכול מתוק – ישנם מזהמים שזקוקים לסוכרים על מנת להתקיים. מאחר והם חיים על חשבון הפונדקאי (הגוף המארח), הם "שולחים אותנו" להכניס לפה את המזון לו הם זקוקים.
9. שינויים במצב הרוח
10. חסרים תזונתיים כגון אבץ, ברזל (אנמיה), חוסר ב- B12
11. בעיות ריאתיות / אסטמה
12. מחלות אוטואימוניות
13. אלרגיות למיניהן
14. בעיות עוריות כגון אורטיקריה, פריחות, גירויים וגירודים
15. פטרייה וגינאלית
16. חולשה ועייפות
17. שיעול וליחה כרוניים
חשוב: רבים לא מקשרים בעיות כגון אסטמה, מחלות אוטואימוניות, אנמיה ועוד, עם קיומם של מזהמים במעיים, אך הקשר הוא הדוק (כמובן שאין זה אומר שכל אסטמה, מחלה או אלרגיה מקורה בטפילים!)
טיפול קונבנציונלי
במקרים רבים כל הבדיקות יוצאות תקינות – החדשות הרעות הן: זה לא אומר שיצאתם נשכרים. תקשיבו לגוף שלכם ולמה שהוא מספר לכם, ואם קיימת בעיה אל תזניחו אותה רק בגלל שהבדיקות תקינות. יש אף רופאים שיודעים מראש שיש לחזור על הבדיקות בצואה כדי לוודא אם יש או אין טפיל.
וורמוקס – התרופה הידועה לטיפול בתולעי מעיים.
פלג'יל (מטרונידזול) – אחת התרופות הידועות בשימוש הניתנת, בין היתר, לטיפול במזהמים וחיידקים במערכת העיכול.
אם וכאשר יש שלשולים בלתי פוסקים, עשויים לתת תרופות לעצירת השלשול ועירוי נוזלים להחזרת מאזן הנוזלים לאיזון.
תרופות - תופעות לוואי
בחילות וכאבי בטן הן תופעות לוואי אפשריות של התרופה שלעיתים אין מנוס מלהשתמש בה. אך נשאלת השאלה האם אפשר גם אחרת – והתשובה היא: בוודאי!
טיפול נטורופתי
צמחי מרפא
תזונה
אורגנו – שמן האורגנו כבר ידוע לכל בשמו "האנטיביוטיקה הטבעית". הוא ידוע בהשפעתו המופלאה להשמדת טפילים וטיפול בזיהומים.
שום – תרופת סבתא ידועה מזה אלפי שנים – השום קוטל טפילים – ולא משנה איך קוראים להם.
הטיפול בשבועות הראשונים עשוי להיות לא נעים, הגוף בשלבי ניקוי ורעלנים רבים עשויים לעלות לפני השטח ולהציף את הדם לפני יציאתם מהמערכת.
תוספים
פרוביוטיקה (חיידיקים ידידותיים) – חשובה מאוד! אם כי לא תמיד אני עושה בה שימוש כחלק מהטיפול מאחר ולעיתים יש דברים אחרים דחופים יותר. אך בהחלט, פרוביוטיקה עשויה להשתלב כחלק מהפרוטוקול הטיפולי בהמשך.
כדורי "הרב באלנס" – כדורים ייחודיים אלו מיועדים לא רק לתמיכה ולחיזוק החיסוני ההכרחי בטיפול במצבים אלו, אלא אף לקטילת המזהמים. הם מכילים כורכומין (החומר הפעיל בכורכום) בריכוז גבוה מאוד בשילוב צמח האכינצאה ופפרין (החומר הפעיל בפלפל השחור שאחראי על העצמת ספיגת הכורכומין בגוף) – הכורכום ידוע בתכונתו האנטי-בקטריאלית, אנטי-דלקתית, אנטי-פטרייתית, הוא בעל פעילות מטבולית חשובה ביותר, הוא מסייע לפעילות הכבד ומגן עליו ובין היתר, הוא נחקר ביותר בתחום האנטי-סרטני. האכינצאה היא צמח עוצמתי המחזק את מערכת החיסון, בעל פעילות נוגדת חיידקים חזקה, אנטי פטרייתית, מחטאת ועוד. שילוב הצמחים הייחודי שבכדור זה הוא אידאלי וקריטי כחלק מטיפול בטפילים ומזהמים במעיים על כל הסימפטומים שלהם, כולל שילשולים ובעיות בבטן.
תמצית זרעי אשכוליות – חיטוי למערכת העיכול, מהוה חלק בלתי נפרד מהטיפול השלם הכולל את צמחי המרפא, התוספים והתזונה.
משחה חיצונית לטיפול בגרד בפי הטבעת: "אלו-פרופוליס". משחה חזקה מאוד המכילה גם את האלוורה וגם את הפרופוליס. מרגיעה ומטפלת בגרד עקב תולעים. מהווה טיפול חיצוני תומך. גם משחה על בסיס צמח הנים נהדרת למצבים אלו.
הערה: כשיש תולעים או אף הליקובקטר יש לטפל בכל המשפחה – גם כשאין סימפטומים.