בתקופת ההיריון עוברת כל אישה שתי בדיקות של סקירת מערכות, סקירת מערכות מקודמת החל מהשבוע ה-14 וסקירת מערכות מאוחרת, בין השבועות ה-20 ל-24. בסקירה המאוחרת, יש אפשרות לאישה לבחור האם לבצע סקירת מערכות רגילה או מורחבת.
סקירה מערכות מאוחרת דומה במהותה לסקירת מערכות מוקדמת, כשההבדל הוא נקודת הזמן בה עורכים אותה. שבוע 20 עד 24, זה כבר החצי השני של תהליך ההיריון, העובר יותר גדול, וקל יותר לראות את האיברים השונים, ניתן לאבחן בקלות רבה יותר מומים ובעיות התפתחותיות שונות, יתרה מזו, בשלב זה, להבדיל מהמצב בסקירה המוקדמת, האיברים של התינוק מספיק מפותחים ולכן ניתן לזהות בצורה הרבה יותר פשוטה ונכונה, האם התינוק מתמודד עם בעיות שונות שעלולות להשפיע על יציאתו לאוויר העולם וכן על ההתפתחות שלו לאחר מכן.
סקירת מערכות מורחבת – מהי כוללת ולמה חשוב לבצע אותהישנה טענה, שהורים רבים, בעיקר הורים טריים, לא פעם נלחצים ומעוניינים לבצע כל בדיקה אפשרית בזמן ההיריון, על מנת לדעת בדיוק מה מצב העובר ולא להיות מופתעים. לא פעם גם הרופאים עצמם מציעים להם את זה, למרות שקיימת ביקורת על כך ולא פעם עולות שאלות, האם זה הכרחי.
במקרה של סקירת מערכות מורחבת, זה אכן הכרחי וחשוב, לכן מומלץ לנשים לעבור את הבדיקה ולא להסתפק בהכרח בסקירת מערכות רגילה. הסיבה היא, שסקירת מערכות מורחבת, כוללת בדיקה מדוקדקת, באמצעות אולטרא סאונד כמובן, מהראש ועד כפות הרגליים, מטרתה הבדיקה היא לבחון היטב את התפתחות העובר. מאחר מהסקירה הראשונה התרחשו שינויים, הן בגודל העובר והן בכך שבאותה עת איברים שונים עדיין לא התפתחו אצלו, הרי שכעת זה המקום וזה הזמן לבצע בדיקה מקיפה שתאשש את מצבו.
במסגרת סקירת מערכות מוקדמת, נבדקים לא רק איברי ומערכות העובר אלא גם גודלו, קצב גידולו,וכן מיקום השלייה. כל אלה ישפיעו על השאלה, כיצד להמשיך במעקב אחר האישה והעובר. חשוב להבין, מאחר והעובר התפתח וגדל מהשבוע ה-14, אז נערכה לו סקירת מערכות ראשונה, הרי שבסקירה המורחבת, יהיה אפשר לראות הרבה יותר מאשר בסקירה הראשונה ונקבל תמונה מלאה יותר לגבי מצבו של התינוק.
מה הם המאפיינים של הבדיקהצריך לומר, כל בדיקה של סקירת מערכות, מוקדמת, מאוחרת, או מאוחרת מורחבת, כוללת פרמטרים שונים על פי החברה הישראלית לאולטרא סאונד שקבעה מה בדיוק אמורים להראות להורים בכל בדיקה. למשל, במהלך הבדיקה יש להוכיח את קיומה של כף יד או קיומה של כף רגל, אך לא חייבים להגיע לרזולוציה של כמה אצבעות יש בכף היד או בכף הרגל.
מי שרוצה לקבל תשובות המקסימאליות, יכול לעשות את הבדיקה באופן פרטי, זאת בעוד שקופות חולים מאפשרות לבצע בדיקות מורחבות ברמה מסוימת ללא תשלום.
מור לאישה - כל השירותים והבדיקות לנשים, תחת קורת גג אחת.