קעקועי חינה זמניים הפכו זה מכבר לתופעה נפוצה בקרב צעירים המבלים בערי נופש בישראל ובעולם .בארץ ,התופעה נפוצה בעיקר בעיר הדרומית, אילת, בקרב ילדים ובני נוער. חינה הינה חומר טבעי המשווק בצורת אבקה המופקת מעליו היבשים של הצמח- LAWSONIA ALBA שמקורו בצפון אפריקה, המזרח התיכון והודו.
צבעה של החינה הטבעית הינו אדום וכשמורחים אותה על העור הגוף, בעיקר בטקסי חינה מסורתיים, נצבע העור בגוון חום- כתום. צבע זה נשטף מהעור כעבור יום- יומיים.
מהי הבעייתיות בקעקועים?
הורים רבים אינם מודעים לסיכונים שילדיהם נחשפים אליהם בשל השימוש בקעקועי חינה. החינה הטבעית אינה גורמת לריגוש ( אלרגיה) בקרב אנשים הנחשפים לחומר זה. אולם, במקרים רבים החינה ה"טבעית" אינה טהורה כלל ועיקר ומוספים לה חומרים שונים דוגמת שמנים, אבקות, קפה שחור וכד' על מנת להכהות את צבעה ולשנות את מרקמה.
מה לעשות במקרה של הופעת פריחה? |
![]() |
אם התפתח אודם או חום מקומי באזור הקעקוע, יש לפנות לרופא העור. בבדיקה גופנית יאבחן הרופא האם מדובר בתגובה אלרגית או בבעיה אחרת, כגון זיהום חיידקי. הטיפול נקבע לפי חומרת התגובה וכולל שימוש במשחות המכילות סטרואידים, אנטיביוטיקה מקומית ובמקרים קשים בטיפול בסטרואידים בבליעה. כאשר מתעורר ספק האם קיימת רגישות, ניתן לבצע תבחינים אלרגיים. הבדיקה הכוללת הדבקת מדבקות על עור הגב מתבצעת במסגרת מרפאת דלקת עור ממגע, במרפאת העור שבבית חולים.
מהי הבעייתיות בספרי לשיער?
חשיפה ל PPD מתרחשת גם בעת צביעת שיער. רוב צבעי השיער המצויים כיום בשוק מכילים חומר זה. ילדים הינם רגישים יותר להתפתחות אלרגיה ולכן ילד שצובע שערו בפורים בחומר צבע לשיער המכיל PPD עלול לפתח ריגוש לחומר ובעתיד, אם יבצע קעקוע חינה ,עולה הסבירות כי יפתח תפרחת משנית לקעקוע. בנוסף לחוסר הנעימות הכרוכה בתגובה האלרגית, קיימת גם השלכה לעתיד. ילדה שפיתחה רגישות לPPD עקב חשיפה לקעקוע חינה, לא תוכל, בהיותה אדם מבוגר, לצבוע שיער בחומרי צבע רגילים. סכנה נוספת היא שהאלרגיה לצבע תהפוך לאלרגיה לחומרים אחרים, כמו תרופות המכילות חומרים עם מבנה כימי דומה.
לסיכום
תגיות: קעקועי חינה, צבעי שיער