החורף מתאפיין בתנאי מזג אוויר של קור וגשמים. הרטיבות גם היא חלק מהתקופה הזו של השנה. הגוף שלנו נוטה להסתגל לקור ולגשם ורוב האנשים מתלבשים נכוחה לעונה זו של השנה. אלא מאי, העונה הזו של השנה קשורה לכליות על פי הפילוסופיה הסינית. כאשר הכליות חזקות והאנרגיה בהן מאוזנת, אנו יכולים לחורף בקלות. באם האנרגיה מסוג יאנג, האנרגיה הזכרית, החמה וכו' חלשה, אזי נתקשה לשאת את מפגעי מזג- האוויר החורפי. הקור יחדור ביתר קלות לגוף, לא נוכל לייבש את הרטיבות אשר חודרת לגוף ובשל כך נפתח סיבוכים למיניהם. להבנה יותר מעמיקה נזדקק למעט יותר מידע על הרפואה הסינית.
כיצד הרפואה המערבית מתמודדת עם הבעיה? נותנים לאנשים מיני כדורים אשר פועלים כנגד דלקת ומפחיתים כאבים. התרופות עוזרות במידה מסוימת ולטווח זמן מוגבל. אחרי כן רוב הלוקים בבעיה הופכים לחולים כרונים בשיגרון הזה. לעומת זאת, הרפואה הסינית מביטה על הבעיה בעין שונה לגמרי. לא מעניין אותה הדלקת כלל וכלל. אנו מנסים לחזק את האנרגיה מסוג יאנג של הכליות. לעזור לחמם את הגוף, לפנות לחות ו/או לייבש אותה. לעיתים יש צורך לתמוך גם בכבד בשל נדידת הכאבים והדלקת במפרקים השונים. התזונה גם היא מהווה חלק לא מבוטל בטיפול. עלינו לאכול מאכלים מחממים ושאינם גורמים להצטברות לחות בגוף. על הנושא של מזונות חמים וקרים הרבינו לדבר. החשוב הוא לאכול בבוקר מזונות חמים וניטרלים כדי למנוע חולשה בטחול, האחראי על פינוי הלחות מהגוף. כך שאנו רואים כי יש שילוב של איברים האחראי על התהליך כולו. ההרמוניה בפעילות האיברים היא החשובה וזו המונעת את התהוות המחלה במפרקים. אורח החיים הנכון מהווה את הסמן לאורו עלינו לחיות וכל אחד בהתאם למי שהוא.
מחלת המפרקים אינה גזירה משמים ולא מחויבת מציאות. ניתן לטפל בה ובהצלחה רבה ברפואה הסינית. ישנן תרופות צמחיות יעילות, הטיפול בדיקור עוזר במאוד וכן במקרים רבים אנו מוסיפים את הטיפול בחימום עם בדיד הנקרא מוקסה. השינוי התזונתי גם הוא חיוני ביותר כמו גם הלבוש שלנו בעונה זו של השנה. הואיל ואנו מדברים על הרמוניה בפעילות האיברים, הרי שומה עלינו לתחזק אותם כיאות ולאורך החיים. זה אומר לחיות נכון וכמו שידוע ביהדות, ושמרתם לנפשותיכם הוא הכלל הבסיסי ביותר. באם נמנע את התופעה הזו לא יהיה לנו צורך לטפל. הטיפול הרי הופך גם הוא להיות כרוני כי המחלה כבר מקננת בגוף וכל פעם מחדש עלינו לקפד את ראשה כדי שלא תרימו יתר על המידה. הגיל אינו מהווה מכשול בטיפול אך חשוב להבין כי עם הגיל אנו יותר חשופים לבעיה ובהתאם עלינו לנסות ולמנוע אותה קודם להופעתה.