· למי שבזוגיות חדשה - חשוב לזכור שתקופת החג נחשבת כטעונה ומורכבת ואף מעצימה מצבים קיימים. מריבות נוצרות על רקע משפחתי מורחב, וצפים קונפליקטים חבויים שהושקטו במהלך השגרה היומיומית. המפגש התכוף עם המשפחה המורחבת של בן הזוג השני יכולה להיות מעמסה רגשית ולהסתיים במריבה. לכן אמליץ לנסות לצמצם את המפגשים (כך למשל, אם עורכים את סעודת החג עם משפחת בן הזוג האחד, את הארוחה שלמחרת בצהריים כדאי לערוך עם בני המשפחה של בן הזוג השני או להישאר בבית עם המשפחה הגרעינית).
· לזוגות ותיקים - קושי נוסף נוצר אצל זוגות שבתקופת השגרה, לאור לחץ העבודה והילדים, כמעט ולא נפגשים ולא משוחחים. החופשה האינטנסיבית הכפויה והשהות בבית מעלים יחד תכנים שבשגרה קל להימנע מהם ובמקום שתהה זו תקופת רוגע ושמחה חווים כולם לחץ, כעס ומריבות ולכן מומלץ להתארגן לתקופה זו בדרכים שיפחיתו מתח, מצוקה ולחץ: פעילויות משותפות, טיולים עם חברים, או במצב הטוב ביותר - נסו לטפל בקשיים טרם תקופת החג והגיעו להסכמים שיקלו עליכם. חשוב מאוד שתזכרו כי מדובר בתקופה שיש לה התחלה ויש לה סוף.
· לסינגלים - אחד הקשיים הוא דווקא אצל אלו שאינם נמצאים בזוגיות או שאינם בעלי משפחה. חשוב לזכור כי עבור אנשים אלו אין שאלה קשה מזו השואלת : היכן אתה בליל הסדר ? שאלה לא פשוטה שכן התשובה "בבית לבד" גוררת הערות מלאות רחמים שמביכות את שני הצדדים, משאירות את השואל עם רגשות אשמה ורצון לעזור, ואת הבודד בתחושת התנצלות ורצון עז "לעבור לנושא הבא".