תוכן עניינים
פטרוזיליה: מולטי – ויטמין מן הטבע – אסנת הראל, מהנדסת ויועצת בנושאי תזונה, עיצוב וחיטוב
קצר בזמן? הנה סיכום מקוצר:
הפטרוזיליה שאתם אוכלים היא פצצת בריאות אמיתית: לפטרוזיליה סגולות ריפוי למחלות לב וכליות, מסייעת לבעיות עיכול ומונעת בעיות גינקולוגיות
הפטרוזיליה, שקיימת כבר מעל ל-2000 שנה, שימשה כתרופה הרבה לפני ששימשה כתוסף למזון. היוונים הקדמונים יחסו לה יכולות בתחום הבריאות וכמחזקת ספורטאים. ברומאאף ייחסו לפטרוזיליה השפעת קסם נגד שכרות.
מה יש בה בפטרוזיליה?
רמה מצוינת (מעל 75% מהדרישה היומית) של ויטמינים C ו-A וחומצה פולית
·רמה טובה מאוד (מעל 50% מהדרישה היומית) של ברזל
·רמה טובה (מעל 25% מהדרישה היומית) של אשלגן, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ויטמין E ומנגן.
·בכוס פטרוזיליה, על-פי נתוני משרד החקלאות האמריקני (USDA) יש יותר בטא קרוטן (ויטמין A) מאשר בגזר גדול, פי שניים ויטמין C מאשר בתפוז, יותר סידן מאשר בכוס חלב ופי עשרים ברזל מאשר במנת אכילה של כבד
השפעת הפטרוזיליה
1.ויטמין A (בטא קרוטן): התורם לשיפור ראיית לילה ועור בריא.
2.קומפלקס ויטמין B: שימוש חמצן וחומצות אמינו ושיקום תאי הגוף ושחרור אנרגיה מהתאים
3.ויטמין C: לתחזוקת המערכת החיסונית.
4.ויטמין E: להגנה על התאים מפני התבלות הבאה עם הגיל.
5.ויטמין K: לוויסות סמיכות הדם וניקוי וסינתזה של חלבון הכבד.
6.ברזל: ליצור המוגלובין הנדרש לאנרגיה.
7.מנגן: עוזר לספיגת ויטמין C, מייצר את הורמוני המין.
8.אשלגן: נדרש לגדילה, בניית שרירים ומערכת העצבים.
9.אבץ: מחזק את המערכת החיסונית ומונע אקנה.
10.סידן: לחיזוק העצמות, השיניים והשיער.
11.סיבים וכלורופיל: מטהרים, מונעים זיהום בקטריאלי ומגבירים את המערכת החיסונית.