עודף חומציות בגוף – מרכיב משמעותי בהתפתחותן של מחלות – עידן סער – מטפל ברפואה פונקציונלית עם שילוב של שיטות שונות.
קצר בזמן? הנה סיכום מקוצר:
עודף חומציות בגוף הוא אחד מהגורמים העיקריים המאפשרים את התפתחותן של מחלות רבות. לכן, מניעת עודף חומציות בגוף היא אחד הדברים החשובים ביותר למניעת מחלות ולשמירת בריאות טובה. המאמר מפרט את הגורמים העיקריים לעליית החומציות בגוף ומביא מספר המלצות מעשיות למניעה ולטיפול
מניעת עודף חומציות בגוף היא אחד הדברים החשובים ביותר למניעת מחלות ולשמירת בריאות טובה.
מאחר ושמירת רמת הבסיסיות בדם היא כה קריטית, יעשה הגוף כל שביכולתו לשמור על הרמה הדרושה. הבעיה בתקופה בה אנו חיים היא שישנם סביבנו הרבה יותר דברים הגורמים לעלייה בחומציות הגוף מאשר להיפך. לכן בד"כ צריך הגוף להלחם כנגד עודף חומציות וזאת הוא עושה בעיקר בעזרת מינרלים שונים (בעיקר סידן, מגנזיום, אשלגן ונתרן). אם יש בדם מספיק מינרלים אין לגוף בעיה לנטרל את עודף החומציות שנוצר. הבעיה מתחילה להיות יותר רצינית כאשר אין בדם מספיק מינרלים (בגלל תזונה לקויה ו/או גורמים אחרים). במקרה כזה אין לגוף ברירה אלא ל"שלוף" מינרלים ממאגרי החרום שלו – העצמות והשיניים. כך מתרחשת בריחת הסידן מהעצמות ואם אנחנו לא עושים שום דבר לנטרל את גורמי החומציות תחריף הבעיה ותתפתח לאוסטיאופורוזיס, עם כל הסיכונים שבה.
החומציות בנוזלי הגוף עולה גם כאשר יש מחסור בנוזלים בגוף. אם אין מספיק מים, יש לגוף קושי להוליך את המינרלים הדרושים לניטרול החומצות ואין לו אפשרות לשטוף החוצה את החומצות או את המלחים שנוצרו בתהליך ניטרולן.
סיכום ביניים:
חומציות יתר עלולה לגרום באופן ישיר או בעקיפין לבעיות רבות כגון:
- דלקות
- כאבים מקומיים
- כאבים בכל הגוף (כגון פיברומיאלגיה)
- בריחת סידן ואוסטיאופורוזיס
- לחץ דם גבוה ומחלות לב
- אבנים בכליות
- עייפות כרונית
- סרטן
ניתן לומר במידה רבה של בטחון שמרבית המחלות אינן יכולות להתפתח אצל אדם אשר מצליח לשמור שלא תהיה במערכותיו עודף חומציות!
פופולריים:
מה גורם לעלייה בחומציות נוזלי הגוף?
· תזונה: כל החלבונים, משקאות מוגזים, כל הדגניים (חיטה, אורז, תירס וכו'), חלק מהקטניות היבשות, מרבית סוגי האגוזים והגרעינים למיניהם (למעט שקדים), קפה, תה רגיל (שחור), סוכר, אלכוהול, טבק, קקאו, שוקולד (וכל שאר הממתקים), מיונז, מרגרינה, חמאה, מאכלי ים, חומרי טעם, שימורים וכל או רב סוגי השמנים.
מה עוזר להורדת החומציות?
· מזונות: כמעט כל סוגי הירקות והפירות (כולל פירות חמוצים כמו לימון), קטניות טריות, שקדים, מולסה, סויה, חומוס, מלח, מי גבינה וחלק מתחליפי הקפה.
(ישנם מזונות כמו חלב, יוגורט,דבש וארטישוק הנמצאים על הגבול בין חומציות לבסיסיות).
אז מה עושים?
לאנשים חולים ההמלצה היא לאכול כ- 2/3 מזונות יוצרי בסיסיות ו-1/3 יוצרי חומציות ובמקרים קיצוניים אפילו 80% מזונות יוצרי בסיסיות. ו-20% מזונות יוצרי חומציות
כיצד ניתן לדעת את רמת החומציות בגופנו?
ישנה בדיקה פשוטה שכל אחד יכול לעשות בעצמו:
להלן מפתח מקובל לניתוח התוצאות:
הערות:
- צריך לזכור שזו אינה אבחנה רפואית ואסור להסתמך רק על בדיקה זו.
- כדי שהבדיקה תשקף נכון את המצב מומלץ לבצע אותה לפחות שעתיים לאחר האוכל, או בבוקר כשקמים.
- אין להסתמך על בדיקה אחת. מומלץ לעשות מספר בדיקות במשך מספר ימים, או מספר פעמים ביום.
- לפני שמכניסים את נייר ה-pH לפה מומלץ קודם לבלוע פעמיים-שלוש רוק, כך שהבדיקה תהיה על רוק "טרי".
- אפשר גם לירוק על נייר הבדיקה למי שלא רוצה להכניסו לפה.