אלצהיימר והומאופתיה

קצר בזמן? הנה סיכום מקוצר:

האלצהיימר – מחלה שלא מצאו לה מרפא בקרב הרפואה הקונוונצינאלית. מופיעה בגילאים מתקדמים. כולנו מכירים אותו ורובנו פוחדים ממנה. אך אני רוצה לשבור את המיתוס של מחלה זו שהפכה להיות בקרב החולים בה כמו גם בקרב קרוביהם – אחת מהמחלות שלגביהן לא נשאלת השאלה – האם באמת אין דרך למנוע את התפתחותה.
אחרוג ממנהגי ואצהיר בפה מלא שעל סמך הידע שלי עד היום וההיכרות עם המחלה בשלבים הראשונים והמתקדמים שלה. אני מצהירה למרות שאני יודעת שיש אנשים שלא יאהבו לשמוע כי הם חושבים שהם ניסו הכול ויודעים הכול על המחלה ורואים בעצם סוג של בעלות עליה ועל היותה חסרת מרפא.אני אומרת. שלא רק שניתן להחזיר את האדם למצב טוב יותר, אפשרי בהחלט למנוע את התפתחותה והתדרדרותה אם מגיעים לטיפול הומאופתי בזמן. זאת מתוך התנסות הלכה למעשה.

אפשר למנוע את התפתחות והתדרדרות אם מגיעים לטיפול הומאופתי בזמן
שני החוקרים הגרמנים אמיל קרפלין ואלואיס אלצהיימר, הם שנתנו למחלה זו את שמה.

אלצהיימר

מאמר קשור לבעיה:

דמנציה
דמנציה, חמשת החושים ורפואה סינית
אנשים שחולים במחלה או קרוביהם כול כך מגנים אליה. מגנים על כך שאין לה שום מרפא. ולרוב מסרבים לשמוע ובוודאי להתנסות בשיטות אחרות טבעיות שכן יכולות לרפא או לפחות לעצור נסיגה או להחזיר את המצב חלקית אחורה –למנוע התדרדרות ולהחזיר את האדם במצב בו התפקוד והזיכרון שלו לא לגמרי יינזק.
לשמחתי אני יכולה רק לשמוח שאת האנשים שכן מסכימים לבוא לטיפול – אני כמו גם עמיתי למקצוע כן מצליחים לעזור ולמנוע החמרה. או להחזיר פרמטרים לתקנם כמו יכולת לדבר. לשלוט בסוגרים. לזהות אנשים ואת עצמם. ולהישאר מאוזן מבחינת מצביה הרוח.

פופולריים:

בגלל שהאלצהיימר, נחשבת למחלה ניוונית קשה שפוגעת בעיקר בקשישים ומחמירה ככול שעובר הזמן וגורמת להפרעה בתפקודי המוחשפוגמתבפעילויות שגרתית של האדם.עקב פגיעה במרכזים במוח שאחראיים על מחשבה,שפה. וזיכרון.אלצהיימר – (Alzheimer) היא שלב בו תאי העצב של המוח מתים.
בגלל שאת מחלת האלצהיימר מאפיינת ירידה הדרגתית בתפקוד בכל הרמות. בהתחלה פעולות מורכבות נפגעות כמו נהיגה, בזיכרון לדברים שאתם עושים עכשיו, או לדברים שתירצו לעשות בטווח הקצר. או למה אמרתם הרגע. או למה שקראתי היום. כולל ההפרעות ההתנהגותיות, כמו כעס המתחלף בבכי. או זעם שגורם לכם לרצות לשבור משהו לנפץ או להרוס חפצים או לזרוק על מישהו חפץ.
כעס שאיננו שווא ערך לסיבה שגרמה לו. מה שכמובן גורם לתגובות של פחד מהקרובים לכם שרואים בהתנהגות זו משהו לא צפוי ובלתי ניתן לשליטה כמו גם בעל יכולת לפגוע בהם. מה שגורם להם לחושב על איך אני מרחיק את האדם שחולה במחלה ממני –למוסד –להיות תחת פיקוח כזה או אחר רק לא בבית כי זה מסוכן.

דמנציה שלב שיטיון

השלב שנקרא שיטיון בו נפגעת היכולת שלכם לאכול לישון לשוחח ולשלוט ביציאות, אפשר להשוות שלב זה קצת לחזרה אחורה בזמן לגיל הינקות –אותם פרמטרים שלא היו בשליטת בתחילת החיים –הופכים להיות חסרי שליטה לקראת סיומם. כאן כמובן צריך לשאול מדוע זה לא תוקף כול אדם? מדוע רק אנשים מסוימים ילקו באיבוד הפרמטרים החיוניים שמגבילים לגיל הינקות.
מבחינה הומאופתית זה מראה על צורך פנימי של אותו אדם –שקיים ברובד נסתר ולא מודע – בו הרצון לחזור לשלב זה בו אחרים דאגו לו והוא היה תלוי באחרים חזק– הצורך הלא מודע הזה – שאולי הודחק שנים רבות מתפרץ בגיל מאוחר בו האדם כבר לא חזק מספיק יותר כדי להתנגד לו.

מכירים את המושג קומפנסציה

בתהליך הקומפנסציה האדם מדחיק פנימה עמוק בתוכו חלקים שהחברה לא מקבלת יפה. ובמקומם מפתח חלקים שיכסו על החלק הלא מקובל על החברה. את החלק שהאדם פיתח עבור החברה –הוא מחצין החוצה בגלל שחלק זה שאומנם לא נמצא בטבע ובבסיס שלו –כן מקובל על החברה ואותו מרשים לו להראות. וכך מתרחש תהליך הקומפנסציה שתמיד האדם עצמו משלם עליו מחיר יקר.
מצד אחד בגלל שהצורך להסתיר משהו ולא לחשוף ובמקומו לפתח משהו אחר שכן מקובל אותו כן ניתן להראות –זהו תהליך שגוזל מהגוף והמוח המון המון אנרגיה חיים חיונית. מצד נוסף האדם מפתח בתוכו את הידיעה שהוא איך שהוא לא יתקבל ואף פעם לא יוכל להיות אהוב ושלם בגלל מי ומה שהוא.
גם זה צורך המון אנרגיה מהאדם כדי באיזה שהיא צורה להמשיך ולקבל את עצמו למרות שאחרים לא מקבלים אותו איך שהוא. מצב זה איך שלא מסתכלים עליו פועל לרעת האדם ולרעת המוח שלו. וגורם לתהליך של הזדקנות מואצת. ומוות מואץ של התאים.

אין סיבה ברורה לדעת הרפואה למחלת אלצהיימר

אין סיבה ברורה, אך יש גורמים המציבים אדם בקבוצת סיכון גבוהה למחלה. המשמעותי שביניהם הוא הגיל. בגיל 85 אחד משלושה לוקה בצורה כזו או אחרת של אלצהיימר, אם כי אחוז קטן מפתח את התסמונת כבר בשנות השישים לחיים.
ברפואה הקונוונציונאלית לא נמצאה סיבה למחלת אלצהיימר, אך נמצאו גורמים ששמים את אדם בקבוצת סיכון לעומת אנשים אחרים. וקבוצת הסיכון המשמעותית ביותר היא גיל האדם. מגיל 75 אחד משלושה אנשים ילקה באלצהיימר, ויש כאלו שהמחלה תתקוף אותם כבר בגילאי 65
הסיבות להתפתחות המחלה נסתרות מהרפואה הרגילה שלא מצאה להן עדיין תשובה.אך בהומאופתיה קיימות תשובות רבות ומגוונות כל מקרה בצורה אינדיבידואלית ייחקר וימצא לו פיתרון אישי.
בניתוחי גופות לאחר המוות נמצאו שינויי ברורים במבנה ובחיות תאי הזיכרון של המוח שנתמכים בעבודתם בתאי עצבים שנמצאו חסרי חיים.חוסר בחומרים כימיים שגורמים להעברת מסרים בין תאי העצב.נמצאו לרוב באנשים מתים שסבלו מאלצהיימר – חוסר בחומרים אלו הביא לעצירה בפעולת המחשבה והזיכרון.
עודף בחלבונים ששוקעים בתוך תא העצב ומסביב לו גורמים לחנק ולמוות הדרגתי שלו.וכך המוליך העצבי משותק ופעולתו נפגעת.
עודף נוזלים שתופס מקום במוח וגורם להשתלטות על מקומם של תאי עצב. קליפת המוח משתנה בעקבות כל אלו ונעשית מסועפת יותר.

שלב התחלתי

 בהתפתחות האלצהיימר : אובדן חיות ושמחה, אובדן זיכרון לטווח קצר, שיפוט לקוילגבי כסף, קושיבזיכרון של דבריםחדשים ואו לטווח קצר. שימוש במילים אחרותלכיסוי על המילה החסרה-מילים בעלות מסר או צליל דומה, הימנעות משיחה כי פוחד שיבחינו שהוא טועה,הליכה לאיבוד בבית וברחובותמוכרים, קושי בנהיגה לא מוצא את עצמו ברחובות ידועים מאבד כיוון ודרך.שלב זה ניתן לרוב לתפוס באמצעות טיפול הומאופתי נכון ולמנוע התדרדרות שלו ואף להחזיר את האדם אחורה למצב מאוזן בו הזיכרון יוטב. תהליך איבוד הזיכרון יפסק. השיפוט הלקוי יתוקן. ההימנעות משיחות תבלם. ההליכה לאיבוד תפסק. בשלב זה נצפה גם להתנגדות לדברים חדשים ולשינוי,חזרהעל אותה שאלה מספר פעמים, אפטיה.חוסר רגישות לסביבהמתעצבנים בקלות.קושי בקבלת החלטות, איטיות.שכחה לאכול. בולימיה או אנורקסיה.הסתרת חפצים,אובססיביות.כפייתיות.התעסקות בחפצים ובדברים חסרי ערך. אנשים יכולים בשלב זה לחשוב שמדובר בחלק טבעי של הזדקנות האדם איך זוהי טעות שיש לשים לב אליה ולדאוג לטיפול מתאים.כמו כן הסימפטומים המתוארים בהמשך ניתנים לטיפול חלקי או מלא על ידי ההומאופת המקצועי. בניהם ההתנגדות לדברים חדשים שנובע לרוב מפחד. פחד משינוי. שאילת שאלה מספר פעמים – מספר צמחים ברפואה ההומאופתית מטפלים בסימפטומים אלו.
התעצבנות בקלות – בשילוב עם ניקוי רעלים ותזונה נכונה שתגן על הכבד יכולים למנוע התפתחות של סימפטום זה לכדי התקפי זעם. קושי בקבלת החלטות מטופלת נהדר על ידי הומאופתיה לבדה. כנל אובססיביות כפייתיות כול אלו דברים שמטופלים ולא אמורה להיות עימם בעיה נוספת לאחר טיפול. כאן יכולה להימנע כבר ההשתלשלות לרעה.

שלב שני

בהתפתחות האלצהיימר :לא מזהים אנשים קרובים, כושר השיפוט נפגע-האדם חשוף פגיעה ולא בטוחגם בבית ומחוץ לבית,לקיחת חפצים ששיכים לאחרים, חזרה על טקסטים שלמיםלרוב סיפורים באותו אופן ובאותם מילים שוב שוב ושוב חזרה על פעולות ותנועות, חוסר יכולת לארגן מחשבות או לעקוב אחר הסברים, קושי בישום משימות גם אם הן כתובות,האשמת הסובבים.
איומים. קללות. התנהגותפרועה וחסרת שליטה.חוסר בנימוסים, התייחסות ב 5 החושיםלדברים שלא נמצאיםבמציאות,חושדים שלא נאמנים להם שגונבים להםשיש גנבים בבית שמסתתרים, שינה בכל מקום ניקור לעיתים תכופות,צורך בעזרה במטלות רגילות ופשוטות בבית כולל רחצה הליכה לשירותים לבישה אכילה.חשיפת איברים אינטימיים בציבור.גם שלב זה עדיין ניתן לשליטה מלאה באמצעות ההומאופתיה כולל כול הסימפטומים שהוזכרו כאן.רצוי להגיע בטווח שני השלבים הראשונים לטיפול כדי לאזן ולמנוע התדרדרות לשלב השלישי. מניסיון שלי ניתן לטפל על כאן ב 85% מהמקרים ולמנוע התדרדרות בהמשך.

שלב אחרון

הבעייתי ביותר: חוסר זיהוישלקרובים ושל עצמו, שלב שיטיון (dementia) החולה מאבד יכולת לדיבור, הליכה, שינה, זיכרון, אכילה.דיבור ללא כול מובן ופשר, חוסר והפסקת אכילה, בכי, חוסר שליטה עליציאות, חריצים בעור שנקרע.משקל ירוד. לא הולכים אין יציבה אין שיווי משקל,נטייה ליפול, דיבור צעקות אנחותדיבור לרוחות ולאנשים שלא קיימים בחדר, מונולוגים ארוכים. פחד בעיניים. או אדישות. שינה. חלק רב מסימפטומים אלו גם יגיבו מצוין להומאופתיה הבעיה היא שרוב האנשים שנמצאים בשלב הזה או בני משפחותיהם לא יגיעו להומאופת. סביר להניח שיחפשו מסגרת שניתן בה לטפל באדם הלוקה במחלה ולכן לא תתאפשר היכולת להביא לקליניקה לטיפול.

הרשימה הבאה יכולה לסייע בזיהוי סימני אזהרה מתי כדאי להגיע לטיפול

  1. הנחת חפצים במקומות שלא מיועדים לאותו חפץ – ארנק בתוך הפריזר. תחתונים באסלה, מגבת בתנור, לא לזכור אחרי זה איכן הונח החפץ
  2. מטלות רגילות אותן החולה עשה כול חייו כמו להכין קפה –האדם לא זוכר איך מכינים
  3. פגישה בזיכרון לטווח קצר –שוכח ולא זוכר יותר שמות. מספרי טלפון.
  4. שוכח מילים רגילות ומנסה להחליפן במילים אחרות – דיבור לא ברור
  5. שוכח איכן נמצאים רחובות מוכרים מאבד את דרכו גם בזמן נהיגה -נאבד
  6. קושי לעשות חשבון לאנשים שכול חייהם עסקו בחישובים
  7. התנהגות איננה הולמת את המצב –הדלקת מזגן בחורף.
  8. מתנהג בצורה מוזרה מתחבא. אדיש. לא עונה כששואלים אותו שאלות. חשדן. חסר אוריינטציה. שקט מידי. פוחד. כועס. פסיבי. בוכה.שינויים אלו בולטים לרבו אצל אנשים שהתנהגותם הייתה שונה

 

הגורמים לאלצהיימר

  • אלכוהוליסטים
  • טבעונים שלא ניזונים מתזונה רגילה וחסרים להם ויטמינים מקבוצת B
  • אנשים עם גידול שפיר או ממהיר במוח
  • תורשה אנשים שהוריהם חלו במחלה ואז ניתן לחלות במחלה אפילו בגיל 35.
  • נשים יותר מגברים
  • אנשים שלא מפעילים את המוח ואת המחשבה התאים מתנוונים בצורה מהירה יותר
  • עודף רעלים בגוף שמשפיעים בהרעלה שלהם על תאי המוח ומערכת העצבית בניהם ניתן לראות את האלומיניום למשל –אנשים שלאורך החיים אכלו ובישלו בכלי אלומיניום לרוב יורעלו ויפתחו אלצהיימר ב 99% מהמקרים. לכן חייבים להימנע מבישול בכלי אלומיניום.

הטיפול ברפואה הרגילה והאלטרנטיבית

ברפואה הרגילה. קיימים מצבים בהם החולה יקבל תרופות פסיכיאטריות ואו יאושפז בבתי חולים פסיכיאטריים. התרופות הפסיכיאטריות חושפות את המטופל לקשת נוספת של תופעות לוואי וכן לחשיפה לאירועים מוחיים. הרופאים בדרך כלל ימליצו על בדיקות במסגרת קופת החולים לשלול סיבות אחרות שבגללן יכולות להופיע הפרעות התנהגות. הפרעות מהסוג שהוזכר בסעיפים הקודמים. הבדיקות יכללו:

  1. בדיקת תפקודי בלוטת התריס
  2. תפקודי כבד
  3. תפקודי כליות
  4. מצב של חוסר בויטמינים בדם. MRI
  5.  כדי לשלול התפתחות של אירוע מוחי גידולים שלוחצים על אזורים במוח.

ההיבט הרוחני של האלצהיימר והפיזי שאיננו נלקח בחשבון על ידי הרפואה

עודף ברעלים עודף בחלבונים – עודף בליחה – הם אלו שנראים הביטויים הפיזית שתוקפים את המוח. עודף שנגרם מחוסר מודעות לאכילה נכונה. ולהיכרות אם צרכי הגוף. הלעטת הגוף בחומרים שאין הוא מעכל ומפריש. אכילת מוצרים יוצרי ליחה.
מזונות יוצרי ליחה הם אלכוהול. מוצרי חלב. מזון שומני. מזון מטובל מידי. מזונות מחיטה. מזונות המכילים סוכר לבן. גורמים להצטברות ליחה ועודף נוזלים בגוף שיכול להצטבר במוח כפי שראינו מניתוחי גופה. גם עודף במלח לבן ומלח בכלל סופח אל הגוף נוזלים.
עודף מתח ולחצים תקיעות וחוסר תנועה – גורמים לרעלים לחומרים ולליחה לשקוע בגוף ולסתום תאים ולהרוג אותם. עישון גם הוא תורם לעודף ליחה והצטברותו בתאים.
אנשים שלוקים באלצהיימר מפתחים סוגי התנהגות כפי שתוארה בסעיפים הקודמים. סוגים אלו של התנהגות. בלבול. שכחה. כעס. חשדנות. פחדים. ניתן לאזן באמצעות ההומאופתיה.

איך כדאי לפעול מתחילת גילוי האלצהיימר

  1. לפנות לתהליך הומאופתי בשלב ראשון של התחלת התפתחות האלצהיימר
  2. להוציא מהמזון ומהכלים –כול חומר הגורם להרעלה – לעבור לתזונה נקייה מרעלים
  3. לקחת תוספי מזון אנטיאוקסידנטים: ויטמין E, ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית וקו-אנזים Q10.הוא אנטיאוקסידנט בין החזקים.
  4. ניקוי רעלים מהגוף באמצעות תזונה נכונה. צמחי מרפא. ניקוי מעיים.חוקנים
  5. רצוי לשלב פעילות פיזית כמו הליכה. שחיה. טאי צי. צי קונג. יוגה. פלדנקרייס. אלכסנדר. מדיטציה.

להימנע ככול הניתן מסביבה ביקורתית. שיפוטית. לא מפרגנת. חתרנית. לא אוהבת. לא מקבלת. לא משתפת פעולה. אנטגוניסטית בבית או בעבודה או בחברה.