הפיזיולוגיה ברפואה הסינית תלויה בארבעת מרכיבים עיקריים: צ'י, דם, נוזלי הגוף וג'ינג. הג'ינג הינו המרכיב העיקרי, הקשור באופן ישיר לתהליך ההזדקנות. איכות וכמות הגי'נג תלויה בכמה משתנים, כגון: תורשה, גיל, מצב בריאותי ושמירה על אורח חיים בריא ומאוזן.
לפי הרפואה הסינית, הגי'נג אותו אנו מקבלים בתורשה נקרא : Per natal, טרום לידתי. אל הג'ינג הטרום לידתי מתווסף הג'ינג Psot natal, הבתר-לידתי, עם הנשימה הראשונה של התינוק. הג'ינג שלאחר הלידה תלוי בכמות ובאיכות המזון שהאדם צורך ובאורח החיים שבחר לנהל. כאשר האדם בריא ומערכת העיכול מתפקדת כראוי, יצירת הצ'י והדם תהיה גדולה יותר יותר ממה שהגוף מסוגל לנצל. במצב כזה עודפי הצ'י והדם יופנו לאחסון בכליות (איבר ותפקוד מבחינה סינית). הכליות, לפי הרפואה הסינית, מהוות מעין בנק של ג'ינג. בעת מחלה או חולשה הכליות יגייסו את המאגרים לפעולה.
הווסת האחרונה המכונה 'מנופאוזה' הינה ביטוי להתרוקנות מאגרי הצ'י והדם בכליות. התרוקנות המאגרים מאלצת את הגוף לנקוט במגמה של חיסכון. לפיכך, הווסת מפסיקה בניסיון למנוע 'בזבוז' נוסף של צ'י ודם והחלשות יתרה של האיברים הקשורים ליצירת הצ'י והדם.ניתן להשוואת את המנגנון המתואר למצב בו אדם חי מהריביות של השקעותיו (תזונה טובה, אורח חיים בריא המספק שפע של צ'י ודם). בדרך זו האדם אינו מנצל את ההון הראשוני שלו (הג'ינג הטרום לידתי).
התרוקנות מאגרי הצ'י והדם קשורה גם לירידה בתפקוד איברי מערכת העיכול לרבות הטחול והקיבה סביב גילאי 35-40. הירידה ביעילות מערכת העיכול פוגעת גם בתהליך ייצור הצ'י והדם. ניתן למצוא לכך שני ביטויים:
• הפסקת המחזור החודשי- כפי שהוזכר קודם, המחזור החודשי תלוי בעודפים של צ'י ודם שאינם מנוצלים ומועברים לכליות לאחסון כחלק מהג'ינג הנרכש. כאשר ישנה ירידה בייצור הצ'י והדם אין עודפים והמאגרים אינם מתמלאים ולכן, הווסת אינה מופיעה.
• פגיעה בג'ינג המולד- מאחר והמאגרים בכליות מתרוקנים, מתחיל הניצול של הג'ינג המולד ותהליך ההזדקנות מואץ. אם נשתמש במטאפורה מעולם הכלכלה, האדם מפסיק לחיות מהריביות ומתחיל 'לאכול' מהחסכונות שלו.