אודות MedPortal  הרשמה לחדשות MedPortal  תקנון  שאלות נפוצות  צור קשר

ארכיון מאמרים >

פיטריית קנדידה



היחס האופטימלי צריך להיות 4 ל - 1 לטובת החיידקים הטובים

פלורה
המעי שלנו מאוכלס במיליארדי חיידקים חלקם מועילים חלקם מזיקים. יש בין 400 - 500 סוגי חיידקים, שמאכלסים את כל חלקי מע' העיכול. יש לשמור על מספרם הקבוע ועל האיזון בניהם. היחס האופטימלי צריך להיות 4 ל - 1 לטובת החיידקים הטובים. חשוב לאפשר לחיידקים הטובים סביבה תקינה ותומכת על מנת לאפשר להם לשגשג ולהתפתח. אוכלוסית החיידקים מאוד מושפעת מתזונה, לכן אם נשווה מעיים של שתי אוכלוסיות שונות באופי התזונה, נגלה פלורה שונה.

סוגי החיידקים (הבקטריות) המועילים
לקטו בצילוס אסידופולוס, לקטו בצילוס בולגריקוס, ביפדובקטריה, לונגום, אינפנטיס, סטרפטוקוקוס טרמופילוס, אינפנטיס, ביפדובקטריה ומעט סטרפטוקוקוס טרמופילוס- מאפינים מעי של תינוק יונק.
תינוק שלא יונק מפתח את אוכלוסית האסידופולוס ומתחיל להיות דומה למעי של מבוגר, הטרמופילוס ולקטו בצילוס בולגוריקוס -משמשים תרבית ליוגורט. החיידקים הללו משתמשים בפחממות לצורכי הפקת אנרגיה. במעי שלנו אין חמצן לכן יעילות תהליך זה לא מוצלחת במיוחד. תוצר הפרוק של החיידיקים היא חומצה לקטית, שהיא חומצה חלשה באופן טבעי. חיידקים אלה נמצאים במע' העיכול אך גם בוגינה ובעור בכל מקום שהוא חשוף למגע עם הסביבה (יש להם תפקיד הגנתי).

יתרונות ידידותיים
1. מייצרים חומצה לקטית וע"י כך מורידים PH של הסביבה וזה מהווה גורם הגנתי נגד חידקים ופיטריות (חידקים ופטריות אוהבים סביבה בסיסית).
2. חיסול חיידקים פתוגניים. א. ע"י יצור אנטיביוטיה ספציפית לאותו חיידק. ב. תחרות על מקורות מזון. ג תחרות על אתרי קשירה במעיים.
3. סינטזה של ויטמינים. את רוב הויטמינים מקבלים ממקור אקסוגני, בכל זאת יש סינטזה של מס' יטמינים ע"י הפלורה בעיקר 12B ו - K.
4. יש מינרלים כמו סידן וברזל, שאוהבים סביבה חומצית.
5. לא מיצרים טוקסינים.
6. לא מיצרים גזים.
7. עוזרים לעיכול וספיגה של מרכיבי המזון.
8. מונעים חדירת אלרגנים לדם.
9. מחזקים את מערכת החיסון.
10.חשובים למטבוליזם של ויטמין B .
11.אצל תינוקות- אחזקת חנקן ועליה במשקל.

גורמים לדיכוי פלורה
1. תרופות -אנטיביוטיקה, בעיקר ממשפחה רחבת התווך כמו טטרציקלין ואמפיצליטין כמו כן קורטיקוסטרואידים, תרופות נגד צרבות כמו -זנטק וטגמט.
2. מזון מעובד לא טרי, מקולקל עם עובש ועודף שמרים.
3. סטרס הורס פלורה.
4. זיהום אוויר.
5. מים עם כלור.
6. חומרי הדברה.
7. עצירות.
8. כספית.
9. מזון עתיר פחממות פשוטות.

מחלות הקשורות לתפקוד פלורה לקוי.
1. עיכול לקוי, גזים, נפיחות, עצירות ושלושולים.
2. ירידה בתפקוד מע' חיסון, זיהומים חוזרים ונישנים.
3. זיהומים פיטריתיים.
4. מחלות איטואימוניות ואלרגיות למזון.
5. אצל תינוקות - התפתחות לא תקינה ואי עליה במשקל.
6. קנדידה.

מקור לחיידקים טובים.
1. יוגורט - יש הבדל בין חיידקים שהוכנסו ליוגורט לפני ההתססה לבין חיידקים שהוכנסו ליוגורט לאחר ההתססה, כדי שהחיידקים יהיו חיים ופעילים יש להכניסם ליוגורט לאחר ההסתתה. BIO - זה יוגרוט עם חיידקים חיים.
2. חמוצים במלח.

חיידקים פתוגני - רעים
חיידקים אלה חיים טוב בסביבה בסיסית, מיצרים טוקסינים, הם מכבידים מאד על מע' החיסון ועל עבודת הכבד בניטרול רעלים, לכן רעלים שוקעים ברקמות החיבור. בנוסף הם גורמים למצב הנקרא -מגה קולון - התרחבות מעי - סימפטומים למצב זה: גזים, תסיסה, עייפות, חוסר ריכוז, אקנה ומיגרנות.
המאכלים האסורים הם: בשר אדום, חלב, קפה, תה, שוקולד, מטוגנים, כי אלה מעודדים חיידקים שליליים וגורמים לאקלים בסיסי בקולון. לחם ומוצרי חיטה גורמים לתהליכי עימדון במעיים, הם נחשבים למזונות מעודדי רקב.

קנדידה אלביקנס
זה סוג של פטריית שמר, שמצויה באופן טבעי במעי הגס, ונשלטת באופן טבעי ע"י חיידקי המעיים. כל גורם שהורס את החיידקים הטובים {ראה סעיף גורמים לדיכוי פלורה }גורם לשמריים להתחיל לפלוש להתיישב ברקמת הגוף. במצב רגיל תאי הקנדידה הם דמויי כדור ונמצאים במרכז המעיים. החיידקים הטובים נמצאים בכל חלל המעיים בעיקר קרוב לדפנות. צימצום כמותם מאפשר לתאי הקנדידה להתיישב על דפנות המעי כאן הם מתחילים לשלוח קורי תפטיר אשר מאפשרים לאלרגנים לחדור לזרם הדם בנוסף הקנדידה עצמה יכולה לצאת לזרם הדם ומשם למקומות שונים בגוף כמו חלל הפה, לוגינה, לעור.
הקנדידה משחררת כימיכלים חזקים לזרם הדם וגורמת לסמפטומים שונים כגון: עייפות, שלשול כרוני, פטריה וגינלית, זיהומים בשלפוחית השתן ועוד. צמיחת יתר של פטרת הקנדידה אינה בעיה חדשה, היא נחשבה בד"כ לזיהום שולי של רירית הממברנות, עור וציפורניים. אך עכב השימוש המופרז באנטיביוטיקה, גלולות, סטרואידים וכו' נהפכה הקנדידה לבעיה זיהומית כלל מערכתית כרונית הגורמת לנזק בכל רקמות הגוף. ככל שמערכת החיסון חלשה יותר, כן תוקפנית יותר הקנדידה עד למצב, שנקרא "קנדידאדיס כלל מערכתי".

אצל אילו אנשים נחשוד בקנדידה
1. אנשים עם אינפקציות חוזרות ונישנות.
2. אנשים שמשתמשים באנטביוטיקה, בעיקר טטראציקלין, אמפיצלין ואמוקסיצילין.
3. אנשים שמשתמשים בקורטיקוסטרואידים, כמו - קורטיזול, פרדיזון, דקטרון, מדרול ואריסטופר, שגורמים להחלשה של מע' החיסון וריבוי קנדידה.
4. אנשים שסובלים מקנדידה מרגישים רע ומקבלים כל הזמן סוגי טיפול שונים, שהם בדר"כ מחמירים את המצב.
5. אנשים אלה בדר"כ אלרגים לסוכרים, שמרים ועובשים.
6. שמרי הקנדידה מפרקים סוכר לאכוהול, ולמרות שלא שתו אלכוהול מתגלה רמות אלכוהול מסוכנות באנשים שאוכלים פחממות פשוטות ויש להם עודף קנדידה, הם ייצרו אלכוהול מהסוכרים וכך נוצרת יתמכרות לסוכר ולדברי מתיקה.
7. אנשים שסובלים מסימפטומים הדומים להיפוגליקמיה, אך אין להם. למשל התקפי רעב, עייפות, ולשה, רעד, סחרחורות, כאבי ראש, עצבנות ועויינות.
8. נשים הנוטלות גלולות, וכן הריונות חוזרים ונישנים. הפרוגסטרון פועל על ריריות הוגינה, הגורמת להתקלפות וכך מתפשטת הקנדידה.
9. אנשים עם חוסר הפרשות של HCL, אנזימי לבלב, חומצות מרה, כל אלה אחראים שהמעי יהיה חופשי מטפילים.

סימפטומים לנשים
1. אינפקציות וגינליות.
2. דלקות בדרכי השתן.
3. כאבי מחזור.
4. לחץ נפשי וגופני טרום מחזורי.
5 .אי נוחות בזמן קיום יחסי מין.
6. אובדן עניין במין.
7. קושי להיכנס להריון.
8. גרד בפי הטבעת.

סימפטומים לגברים.
1. דלקת בערמונית.
2. אימפוטנציה.

סימפטומים אצל ילדים
אינפקציות תכופות של אוזניים, בגרון, ברונכיטיס, עיגולים שחורים מסביב לעיניים, חוסר ריכוז.

קנדידה ומערכת חיסון
קנדידה מחלישה את מערכת החיסון ואז אנשים רגישים יותר לעשן כלי רכב, בשמים, כימיקלים, חומרי ניקוי, לריח העובש ולימים לחים וגשומים. הקנדידה יכולה לגרום לפטרת בציפורן, קילוף עור, גרד, כאבי בטן, גזים, התנפחויות, בעיות עיכול, חולשת שרירים, כאבים והתנפחות פרקים, גודש ונזלת באף לחץ מאחורי האוזניים ומאחורי העיניים, כאבי ראש, כאבי חזה וקוצר נשימה.

דיאטה טיפולית למשך 6 חודשים
אסור - סוכרים, דבש, מולסה, סירופ מייפל, סירופ אדר, אלכוהול, מנטול, קסיליטול, סורביטול, חומץ, לתת, פטריות, שמרים לחם, קרקרים, מוצרי חלב, בוטנים. פירות אסור לאכול במשך 3 חודשים, פרט לאוכמניות ודובדבנים.

לפני הטיפול בקנדידה יש לתמוך בכבד
הכבד מסנן את הדם מרעלני הפטריה הנספגים מהמעיים. תפקיד לקוי של הכבד גורם לרגישות גבוגה לכימיכלים.
ולכן יש להתחיל את הדייאטה בטיהור הכבד, מכיוון שהתחושה הכללית יכולה להיות גרועה אם הכבד לא יצליח לנטרל את הרעלים שהקנדידה מפרישה. התוכנית לניקוי הכבד נמשכת כחודש והיא כוללת את צמחי המרפא הבאים: אן ארי, גדילן מצוי, בת קורנית, תלתן אדום, אכילאה, שבטבט. אופן ההכנה- כף מהתערובת לליטר מים רותחים, לחכות כ 5 דקות לסנן ולשתות, כמות 6 כוסות ביום.

לאחר כחודש אפשר להוסיף את תוספי המזון הבאים:

מוצרי פרוביוטיקה להשלמת חיידקים טובים
ביוטין 200 מקר"ג 3 פעמים ביום עם אוכל מונע את ההמרה של השמר לפטריה.
B קומפלקס 50 מ"ג 2 פעמים ביום עם אוכל.
ויטמין C 1 ביום פקעות ורדים
בטאין הידרורלוריד- העלאת חומציות הקיבה, מונע התפתחות הקנדידה
מולטי אסידופולוס - חצי כפית פעמיים ביום (כל כפית מכילה 9 מיליארד חיידקים).
אסידופולוס 40+ - שני כדורים שלוש פעמים ביום. (כל כדור מכיל 3 מיליאד חיידקים).
חומצה קפרילית –חומצת שומן המופקת מהקוקוס יש לה השפעה אנטי פטרייתית, רצוי פורמולה בעלת שחרור מושהה -הנטילה היא בהדרגה:
שבוע ראשון - 1 כמוסה עם האוכל.
שבוע שני - 2 כמוסות עם האוכל.
שבוע שלישי - 4 כמוסות - 2 בבוקר ו - 2 בצהרים.
שבוע רביעי - 6 כמוסות - 3 בבוקר ו - 3 בצהרים.
במשך 6 חודשים או עד שמרגישים חום בבטן. אז יש לרדת בהדרגה בה עלינו. כדי להרגיע את החום בבטן יש ליטול קלציום ומגנזיום.
רצוי ליטול 3 שיני שום במשך היום.
אוכמניות 1 כמוסה.
גלקוזמין 1 כמוסה - לשם חידוש הרקמות הריריות.
פסיליום - כדי לספוח את הרעלים שהקנדידה מפרישה ולהוציאם דרך

 
גרסה להדפסה   |   שלח לחבר   |   לארכיון מאמרים
 
 אנציקלופדיה רפואית
עם המלצות לריפוי עצמי
 
 בריאות | אודות MedPortal | תקנון | קישורים | שותפים | הרשמת חברים | הרשמת רופאים ומטפלים | כניסת חברים | צור קשר | שיתופי פעולה