השנים האחרונות והמודעות למגבלות השונות הוציאו את מגבלת השמיעה מהסטטוס שלה שהיה עד לא מזמן "בעיה בלעדית של קשישים", והעביר אותה לסטטוס "יכולת ואיכות השמיעה עלולות להתדרדר אצל כל אחד מאיתנו, תינוק, מבוגר או קשיש". ברור, שכעת, כשהאתגר פונה ומדבר אל פלחים נרחבים בהרבה באוכלוסיה, ההתייחסות אליו רצינית בהרבה, וכך גם מבחר אמצעי ועזרי השמיעה העומדים לרשותם של הלוקים בשמיעתם. ממבחר מצומצם של סוגי מכשירי שמיעה, ההיצע התרחב באופן משמעותי וכולל מכשירים מסוגים שונים, ואפילו בצבעים שונים. כבר אין צורך, אם אתה בן 20, להסתפק במכשיר שמיעה "כמו של זקנים", אתה יכול להביע את האמירה האישית שלך בבחירת מכשיר שמיעה צבעוני, שמקבל גם נופך של אקססורי אופנתי.
מכשיר שמיעה הטוב ביותר עבורי? איך יודעים?
ברור כי התשובה לשאלה "איזה מכשיר שמיעה הטוב ביותר יכול להתאים לי?" מורכבת בהרבה יותר ממה שהיא נדמית ברגע הראשון, וזאת, ממספר סיבות. הראשונה בהן היא הטווח הגדול של סוגי ויכולות של מכשירי השמיעה הקיימים כיום. הסיבה השנייה היא, כי "טוב" או "מתאים" היא הגדרה מאד סובייקטיבית, ולכן, מכשיר שיתאים (או יהיה "הכי טוב") עבור אדם אחד עשוי שלא להיחשב כלל כטוב בעיני אדם אחר. הסיבה השלישית היא ההתפתחות הטכנולוגית המהירה בתחום. כמו שהזכרנו בתחילה, החשיפה ברשתות החברתיות הגבירה את המודעות להיקף בעיית התדרדרות השמיעה גם אצל מי שאיננו מוגדר באופן מובהק כלוקה בשמיעתו. כיום, בשל החשיפה הגדולה לנושא המגבלות, גם כאלה שאינם קשישים, מודעים לאפשרות של התדרדרות השמיעה, הרבה יותר מבעבר. השפע הרב של מכשירים צעירים-למראה ועדכניים, כמו גם מכשירים נסתרים לגמרי, מאפשרים להם להשתמש במכשיר שמיעה, שכאמור, בעבר היה עלול לתייג אותם כמוגבלים או כקשישים.
אני הוא האחר - אין שונה או "טוב יותר"!
מגמה כלל-עולמית נוספת שפועלת גם היא לטובתם של בעלי המגבלות השונות, היא מגמת הפרוגרסיביות. מגמה זו גורסת כי כל בני האדם הינם שווים, ולמגבלות מינוריות (ואף לגדולות יותר) לא צריכה להיות השפעה על מקובלות חברתית, על היכולת לפתח קשרים בינ-אישיים, על האפשרות לטפח זוגיות וכן הלאה. כך שבוגרים, בני נוער או ילדים שנרתעו בעבר משימוש בעזרים מתקנים או עזרים מסייעים (כמשקפיים, גשר לשיניים, מכשיר ליישור הגב וגם מכשירי שמיעה) חשים בנוח יותר כיום להשתמש בהם.
בשורה התחתונה