איך מטפלים בדיכאון?

על מנת לדעת כיצד ניתן לטפל במצב של דיכאון ראשית נלמד מהו דיכאון, מהם התסמינים המצביעים על מצב זה וכיצד ניתן להבדיל בין דיכאון לסתם מצב רוח רע.

מהו דיכאון?

דיכאון הוא סוג של הפרעת מצב רוח והוא הנפוץ ביותר בעולם המערבי שבהפרעות אלו, דיכאון הוא מצב רגשי הגורם לשיבוש משמעותי של איכות חייהם ואת יכולת תפקודם של הסובלים ממצב רגשי זה.
ישנו מספר סוגים של דיכאון אשל מוגדרים על פי עוצמתם של הסימפטומים אצל הסובל ממצב זה, סוגי הדיכאון המאובחנים הם :

· דיכאון קליני – זהו סוג הדיכאון העוצמתי וחמור ביותר מבין הסוגים המאובחנים, בסוג דיכאון זה רגשות חוסר התקווה, העצב, הייאוש וחוסר האונים הם החזקים מלאי עוצמה ובולטים מאוד כלפי חוץ.
כאשר האדם הסובל מסוג דכאון זה סובל מפגיעה חמורה ביכולת התפקוד ועלול להגיע אף לרמות של שיתוק ואי רצון לצאת מן המיטה!

· דיכאון מתון – זהו סוג דיכאון שבו יחווה הסובל ממנו סימפטומים דומים לסימפטומים אותם חווה הסובל מדיכאון קליני אך בעוצמה נמוכה יותר, על כן הפגיעה בתפקודו היומי של הסובל מסוג דכאון זה תהיה נמוכה יותר.

· דיסתימיה – זהו סוג הדיכאון הנחשב לדיכאון ברמה הנמוכה ביותר מבין סוגי הדיכאון הנ"ל, אך גם סוג זה של דיכאון נמשך בדרך כלל זמן רב וגורם לאדם הסובל ממנו לחוות תחושות של עצבות אשר מלוות אותו כמעט כל הזמן, לעומת סוגי הדיכאון האחרים סוג דכאון זה כמעט ואינו פוגע על תפקודו של הסובל ממנו.

פופולריים:

מה הם הגורמים לדיכאון?

הגורמים לדיכאון הם שונים ולעיתים אף בלתי ניתנים להסבר, הגורמים לדיכאון נחלקים לשלושה חלקים והם : הרגשי, הפיזי והתורשתי.
כאשר בפן הרגשי אנו עדים למגוון רחב של גורמים לדיכאון לדוגמא : טראומות כל שהן, מחלה קשה, אובדן של אדם אהוב, ואף פיטורין או אהבה נכזבת. בפן התורשתי ישנם מחקרים המצביעים על עניין של דיכאון המועבר בתורשה לדורות הבאים.
ואילו בפן הפיזי אנו עדים לשינויים בתפקודי המח אצל אנשים השרויים בדיכאון כגון ירידה ביצור הסרטונם אך עדיין לא הוכח כי מדובר בגורם לדיכאון או כתגובה פיזית לדיכאון.

כיצד מזהים דיכאון?

הסימנים המורים על דיכאון הם כאמור זהים בין כל סוגי הדיכאון אז משתנים בין סוג אחד למשנהו רק בעוצמתם. תסמיני הדיכאון כוללים עצבות, מחשבות שליליות וחוסר תקווה ,רגשות אשם ומחשבות שליליות לגבי האדם עצמו. יש מקרים בהם הסובל מדיכאון מפתח גם מחשבות אובדניות ואף ניסיון לפעול על פי מחשבות אלו. אנשים הסובלים מדיכאון נוטים אף להימנע מתענוגות וסובלים מעייפות מתמשכת.

טיפול בדיכאון ...

טיפול בדיכאון מתאפשר במספר דרכים אשר בכולן רצויה ואף דרושה תמיכה ועידוד מצד קרוביו של הסובל מבעיה זו.
הטיפול התרופתי: יעשה על ידי מתן תרופות נוגדות דיכאון כגון פרוזק ציפרלקס וכו'
הטיפול הפסיכולוגי: יעשה על פי מספר גישות פסיכולוגיות אשר מטרתן ללמד את האדם להסתדר ללא הטיפול התרופתי ולהגיע לשורש הבעיה הגורמת לאותו דיכאון ולפטירתה בפן הרגשי.