ד"ר עאמר חוסיין, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי זיו, מסביר, כי אחד הגורמים החשובים למניעת העברת מחלות ממזון, הוא הטמפרטורה בה מובל, נשמר, מבושל ומוגש המזון שעל שולחננו. "בישול נכון או צלייה נכונה של המוצרים מן החי יביאו להפחתה משמעותית של כמות החיידקים במזון, ועל ידי כך, נמנעת הסכנה לבריאות הסועדים", אומר ד"ר עאמר.
כאשר מבלים בחוץ, בחוף הים או בבריכה, מסביר ד"ר עאמר, רצוי לשים לב לאופן אכסון המזון, "יש לאכסן המזון בצידנית עם קרחונים ולעקוב אחר מצבו, גם הכריך הפשוט חייב להיות עטוף בניילון נצמד ולהיות מוחזק במקום מקורר ומוגן מקרינת השמש. ככל שתוכן הכריך רגיש יותר כן רבה גם הסכנה".
עוד מוסיף ד"ר עאמר, כי יש להתייחס למזון מסוים ביתר תשומת לב, כמו לסנדוויץ' טונה, נקניק, גבינה, ביצה מטוגנת, ביצה קשה, מיונז ועוד. "למטיילים בחוץ, רצוי להימנע מאכילת ביצים רכות או ביצת עין בשל סכנה של ריבוי חיידקים", אומר ד"ר עאמר.
אפשר למנוע הרעלת מזון במספר דרכים, מסביר ד"ר עאמר: ראשית כל חשוב מאוד להקפיד לרחוץ את הידיים היטב במים ובסבון, וגם את המזון, בעיקר פירות וירקות, וכן את משטחי העבודה בתנאי שדה.
בנוסף, מומלץ להפריד מזון לא מבושל ממזון מוכן לאכילה, ולארוז כל סוג מזון בנפרד. מזון שלא נשמר בקירור מעל שעתיים עלול להיות מזיק. יש לבשל את המזון בטמפרטורה גבוהה ולאורך זמן ממושך, על מנת להשמיד את החיידקים והרעלים הגורמים למחלות. מזון המכוסה בנייר כסף או פלסטיק, מאט את גידול החיידקים.
" במידה ומתפתח קלקול קיבה, שמתבטא בחום, כאבי בטן הקאות ושלשולים יש לפנות מיד לטיפול רפואי. חשוב מאוד לשמור על הידרציה טובה כלומר שתיית נוזלים, כדי למנוע התייבשות. לעיתים יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה כנגד החיידק שגרם למחלה", אומר ד"ר עאמר.
אתר מרכז רפואי זיו - http://www.ziv.org.il/