אודות MedPortal  הרשמה לחדשות MedPortal  תקנון  שאלות נפוצות  צור קשר

ארכיון מאמרים >

וויטמינים ותוספי תזונה. טיפים מועילים ושאלות נפוצות



טיפים מועילים ושאלות נפוצות אודות וויטמינים ותוספי תזונה

מהו הזמן הטוב ביותר לקחת ויטמינים?
אלא אם כן נאמר אחרת במפורש ע"י רופא, הכי טוב לקחת ויטמינים בזמן הארוחה יחד עם מזון ושתייה, הואיל וויטמינים הם מזונות מרוכזים. בזמן שהגוף סופג את המזון, הוא יספוג גם את הויטמינים.

כיצד לאחסן ויטמינים?
פרט למקרים בהם כתוב אחרת על התווית, המקום הטוב ביותר לאחסן ויטמינים הוא במדף יבש, בטמפרטורת החדר כאשר המכסה סגור היטב.

מדוע זה חשוב לקחת מולטי-ויטמין?
מכיוון שרב האנשים אינם מסוגלים לצרוך את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים דרך ארוחותיהם היום-יומיות, ולכן תוסף ויטמינים חשוב מאוד על מנת למלא את החסר. מולטי-ויטמינים מספקים איזון מגוון של רב התזונה החיונית, ורצוי שהם יהיו אבן היסוד של תוכניות התזונה שלכם.

היתרונות של האבקה לעומת הטבלייה
עבור רב האנשים בליעת טבליות אינה מהווה כל בעיה. הן מעוצבות בהתאם לתקן, ובד"כ קל מאוד לבלוע אותן. אבקות, לעומת זאת, יותר מרוכזות ולכן הן מומלצות כאשר יש צורך בכמויות גדולות של חומרים מזינים. אבקות גם יותר חסכוניות ואף קל יותר לקחת אותן לאנשים שיש להם בעיות בבליעת טבליות. את האבקות יש לערבב תחילה עם נוזלים לפני שנוטלים אותן. כמו כן מומלץ ליטול גם טבליות עם נוזלים.

מאיזה מזון עלי להימנע כדי להפחית כאבי התקררות?
שוקולד ובוטנים (כולל חמאת בוטנים) עשירים בארגינין ש"מזין" כאבי התקררות. ליזין נמצא כמועיל נגד כאבי התקררות.

מאיזה מזון עדיף להימנע על מנת לאפשר ספיגה מקסימאלית של סידן בגוף?
המזונות שמהם עדיף להימנע הם ריבס (המכיל חומצה אוקסלית), שוקולד ומשקאות עשירים בפחמימות המכילים חומצה זרחתית העלולה לשטוף את הסידן החוצה.

מה הכוונה לחומצות אמינו חופשיות?
הכוונה בשם זה שהחומצה האמינית הטהורה זמינה למערכות הגוף ללא תוספי תזונה. לכן, על מנת להפיק כמה שיותר תועלת מכך יש לקחת את חומצת האמינו החופשית שאינה מכילה חומצות אמינו נוספות, העלולות להפחית מן התועלת שבתוסף חומצת האמינו.

מדוע דווקא ויטמין E טבעי?
כמעט כל התזונאים מעריכים שויטמין E טבעי טוב ומועיל יותר בהשוואה לסוג המלאכותי. אל תתנו לויטמין E סינטטי, המכיל בסיס טבעי זעום, לשטות בכם. הוא אינו מוצר טבעי.

מהו חומר מעכב חימצון?
מעכב חימצון הוא חומר תזונתי המכיל רכיבים אשר מאטים את חימצון התאים. דוגמא מהעולם החומרי לכך היא החלודה שהיא בעצם התחמצנות, מעכב החימצון במקרה הזה הוא שכבת ציפוי שתמנע את החלדת המתכת.

מתי יש לקחת תוספי סידן?
רב התזונאים ממליצים לקחת תוספי סידן עוד בגיל צעיר. לתת סידן למערכות הגוף מגיל צעיר זה כמו "להפקיד כסף בבנק", וברב המקרים כאשר הסידן נלקח עם מגנזיום וויטמין D הדבר ימנע את הידלדלות העצם.

סידן פחמתי כנוגדן חומצה
בנוסף להיותו מקור מצוין לסידן, הקלציום הפחמתי של פרידה (סיד-מנטה וסידן פחמתי לעיסה) משמש גם כנוגדן חומצה. בניגוד לרב מוצרי הסידן לעיסה האחרים בשוק, מוצרי הסידן של פרידה נטולי טלק ואלומיניום.

מולטי ויטמינים נטולי ברזל לעומת מולטי ויטמינים עם ברזל
רב הגברים, כמו גם הנשים מעל גיל 50, לא זקוקים בד"כ לתוספת ברזל אשר לפעמים מוסף למולטי-ויטמינים ונוסחאות מינרלים. ברם, נשים מתחת לגיל 50 ואנשים שסובלים מאנמיה בד"כ מפיקים תועלת מתוספת ברזל.
 

 
גרסה להדפסה   |   שלח לחבר   |   לארכיון מאמרים
 
 אנציקלופדיה רפואית
עם המלצות לריפוי עצמי
 
 בריאות | אודות MedPortal | תקנון | קישורים | שותפים | הרשמת חברים | הרשמת רופאים ומטפלים | כניסת חברים | צור קשר | שיתופי פעולה